Атестація здобувачів освіти

Атестація здобувачів освіти

Шановні колеги, викладачі, здобувачі та абітурієнти.

Вчора в форматі відеоконференції 💻 було проведено зустріч всіх представників екзаменаційних комісій, які приймають участь в державній атестації здобувачів у формі кваліфікаційних іспитів по всім спеціальностям.

Було обговорено перелік питань, що стосуються безпосередньо порядку проведення, а точніше тимчасового порядку проведення в умовах воєнонго стану, використання дистанційних технологій навчання 📱, періодичний відсутній зв'язок у здобувачів 👩‍🎓👨‍🎓, викладачів та деякі інші форс - мажорні обставини, які нажаль, все ще навколо нас через повномасштабне вторгнення росії 24 лютого 2022 року 🤬.

Найголовніше питання, яке наразі є першочерговим в плані реалізації - це 100% збереження вимог академічної доброчесності. І тут нам на допомогу приходять сучасні інформаційні технології. Наприклад, як можна забезпечити той самий елемент несподіваності перед вибором білету здобувачем онлайн? Дуже легко. Номер білету випадково обирається будь-яким генератором довільних чисел в режимі онлайн і тільки тоді відповідний номер білета стає доступним здобувачам в Classroom.

Подібні речі та їх інтеграція в освітній процес ще раз показує, що не дивлячись на ті перешкоди з якими ми постійно стикаємось ні в якій мірі не заважають нам виховувати та вивчати наших здобувачів якісно та неупереджено!