День Соборності України!

День Соборності України!

Шановні колеги, студенти, їх батьки, друзі, українці.

День Соборності України - це свято, яке відзначається 22 січня. Це дата, коли у 1919 році було укладено Берестейську унію між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою. Ця унія була важливим кроком до створення єдиної української держави.

Проте, саме поняття "Соборність" має глибокі корені в історії України. Уже в середині XIX століття українські націоналісти висували ідею об'єднання всіх українських земель в єдину державу. У 1917 році було створено Українську Центральну Раду, яка оголосила незалежність України. Проте, цей процес не був простим, адже на території України діяли різні політичні сили, які мали різні погляди на майбутнє країни.

У 1991 році Україна оголосила незалежність від Радянського Союзу, і з того часу наша країна пройшла великий шлях до становлення сучасної демократичної держави. Сьогодні Україна є незалежною, сильною та самодостатньою країною, а День Соборності став символом єдності всіх українців.

Сьогодні - день всіх українців, незалежно від їх релігійних, політичних та етнічних переконань. День, коли ми повинні згадати про нашу культуру, традиції та національну гордість. День, коли ми повинні згуртуватися як нація та показати свою силу та могутність.

Шановні колеги, викладачі, здобувачі фахової передвищої освіти та їх батьки, я бажаю вам міцного здоров'я, успіхів у навчанні та роботі, а також щастя і благополуччя у вашому житті. Нехай День Соборності України принесе нам всім ще більше єдності, любові до нашої країни та національної гордості.

Нехай наша країна буде процвітаючою, квітучою, безпечною і найголовніше - МИРНОЮ! А наш коледж - місцем, де студенти отримують найкращу освіту та готуються до майбутнього.

З повагою та побажаннями миру і перемоги, директор коледжу, Олександр МЕЛЬНИК.