Конференція до Дня супротиву окупації АР КРИМ разом з професорами історичних наук з Вінниці!

Конференція до Дня супротиву окупації АР КРИМ разом з професорами історичних наук з Вінниці!

26 лютого відбулася конференція яка була присвячена темі: День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

26 лютого на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Криму вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили світу про цілісність України. Мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч учасників.

Увесь цей час за 2014 рік кримський спротив триває та чекає на повернення України. Навіть пройшовши 10 років, так як на дворі 2024 рік, Україна і всі українці вірять в повернення Криму.

Захід організували здобувачі фахової передвищої освіти, представники студентської ради та викладач історії України - Бойко Наталя Ігорівна.

Також був зроблений фильм з інтерв'ю різних студентів нашого коледжу де вони відповідали на поставлені питання до дня спротиву окупації Криму та міста Севастополя, під час обговорення було обговорено політичні події 2014 року та багато іншого. Висвітлена діяльність міжнародної організації кримської платформи .

Треба відзначити діяльність доктора психологічних наук, професора Вінницького ВАБО - Шпортун Оксана Миколаївна яка провела тренінг та розповіла про кризу війни.

Були також запрошені: Романюк І.М. професор, доктор історичних наук ВДПУ та Ольга Мурашова кандидат історичних наук, доцент ВДПУ.

Дякуємо гостям, викладачам та студентам за організацію заходу 💪!