Мелітополь. Нескорений.

Мелітополь. Нескорений.

Шановні мешканці Мелітополя, викладачі, колеги, здобувачі освіти, друзі!

Сьогодні ми вшановуємо велику подію - 80-річчя з Дня звільнення нашого рідного міста від німецько-фашистських загарбників. Цей день для нас є символом перемоги добра над злом, свободи над тиранією, миру над війною.

Дозвольте мені висловити слова щирої вдячності і поваги до всіх тих, хто боровся за наше майбутнє, за нашу свободу. Кожен камінчик нашого міста пронизаний історичними подіями, кожна вулиця і будинок зберігає пам'ять про ті часи. Ми повинні пам'ятати про подвиг наших предків та бути вдячними за їхню жертовність. Історія нашого міста - це історія боротьби за свободу та незалежність, яка надихає нас на подальші досягнення.

Хочу особливо відзначити роль нашого коледжу у цих подіях. Саме тут, на нашій землі, було створено перший партизанський загін, який боровся проти окупантів. Наші студенти та викладачі були активними учасниками підпільної боротьби та допомагали збройним силам у визволенні міста. Це є гордістю для нашого коледжу та джерелом натхнення для майбутніх поколінь.

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять про всіх загиблих героїв, які віддали своє життя за свободу нашої Батьківщини. Нехай їхні подвиги залишаться в наших серцях назавжди, а їхні імена будуть завжди відзначені в наших історичних книгах.

Сьогодні ми також повинні згадати про те, що мир - це найбільша цінність, яку людина може мати. І те, що наразі відбувається в нашій країні, в нашому місті - це суворе порушення всіх можливих людських прав та свобод. І те, що наше місто знову буде звільнено - немає жодних сумнівів. І буде ПЕРЕМОГА, така очікувана та така невідворотна.

Нехай цей день буде днем пам'яті та патріотизму, днем єдності та гордості за наше місто. Нехай життя надалі буде сповнене миром та благополуччям, а наша Батьківщина буде сильною та процвітаючою. Нехай Бог благословить наше місто та його мешканців.

Слава героям! Слава Україні!

З повагою, директор, Олександр МЕЛЬНИК.