Міжнародний день руху опору

Міжнародний день руху опору

👊 Міжнародний день руху опору

10 квітня проводиться Міжнародний день руху Опору. В пам'ять і честь усіх, хто протистояв нацизму та фашизму на окупованих територіях за часів Другої світової війни.

Рух опору був організований за участю жителів окупованих територій, що протистояли німецьким військам, та відрізнявся різноманіттям форм боротьби проти окупантів.

Найпоширенішими були: антифашистська агітація і пропаганда, видання підпільної літератури, страйки, диверсії та саботаж на транспорті й на підприємствах, що випускали продукцію для окупантів, збройні напади для знищення зрадників та представників окупаційної адміністрації, збір розвідувальних даних для армій антигітлерівської коаліції, партизанський рух. Вищою формою руху опору було всенародне збройне повстання.

У кожній окремій країні рух опору був глибоко національним за своїм характером, але, водночас, це був міжнародний рух, оскільки мав спільну для всіх народів, що борються, мету – розгром сил нацизму та фашизму, звільнення від загарбників територій окупованих країн.

🗓 Дата: 10 квітня

🕓 Час: 16:00

Посилання на конференцію в наших телегарм каналах дистанційного навчання.

З повагою, Студентська рада ВСП Мелітопольський коледж ТДАТУ.