НМТ - 2024. Допомога європейським тимчасовим екзаменаційним центрам УЦОЯО

НМТ - 2024. Допомога європейським тимчасовим екзаменаційним центрам УЦОЯО

В умовах війни у 2024 році національний мультипредметний тест, єдиний вступний іспит, єдине фахове вступне випробування (далі – зовнішні вступні випробування) буде проведено у формі комп’ютерного тестування, зокрема за кордоном.

З огляду на те, що адміністрування зовнішніх вступних випробувань здійснюється українською мовою, для забезпечення роботи тимчасових екзаменаційних центрів, пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, у яких проводяться вступні випробування (далі – пункт тестування) за кордоном, Український центр потребує залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців (далі – працівники), які нею володіють.

У деяких містах за кордоном із залученням педагогічних працівників нам допомагають місцеві партнери. Водночас наразі ще потребуємо допомоги небайдужих освітян для проведення тестувань у закордонних населених пунктах, наведених у додатку.

Зауважимо, що за виконання робіт (надання послуг), пов’язаних із проведенням зовнішніх вступних випробувань, нараховується винагорода відповідно до Схеми оплати праці педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців, що залучені до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання і не перебувають у штаті Українського центру оцінювання якості освіти та регіональних центрів оцінювання якості освіти, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2015 року № 985.

Зважаючи на викладене, із метою залучення працівників до роботи в пунктах тестування просимо довести зазначену інформацію до відома працівників, які наразі перебувають в країнах, у яких буде проведено зовнішні вступні випробування.

Працівникам, які готові долучитися до проведення зовнішніх вступних випробувань, потрібно внести інформацію про себе до Google-форми, розміщеної за посиланням: https://cutt.ly/nw4oH3WT