Засідання Обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури ЗФПО Запорізької області.

Засідання Обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури ЗФПО Запорізької області.

Шановні колеги, викладачі, здобувачі освіти та їх батьки!

З 15 січня 2024 року розпочався ІІ семестр 2023/24 навчального року. Канікули завершились, а отже, час активно братись до роботи. Варто зауважити, що наші колеги надають увагу не тільки основній педагогічній діяльності, але й активно беруть участь у заходах обласного та всеукраїнського рівнів з метою підвищення свого кваліфікаційного рівня, діляться досвідом із колегами, дізнаються щось нове та обговорюють сучасні тенденції освіти та науки.

Саме такий захід було проведено вчора, 17 січня 2024 р., на базі ВСП «Запорізький фаховий коледж компʼютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» у змішаному форматі, де відбулось засідання Обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури фахових коледжів Запорізької області.

У заході взяли участь викладачі циклової комісії Загальної та загальноосвітньої підготовки ВСП "Мелітопольський коледж ТДАТУ", які викладають філологічні дисципліни. Наша викладачка Лідія Степанівна Новосад представи доповідь на тему "Креативність викладача в контексті життєтворчої спрямованості вивчення української мови та літератури". У своєму виступі вона зосередила увагу на шляхах формування творчої особистості здобувачів освіти, використанні інтерактивних технологій, застосуванні можливостей штучного інтелекту з навчальною метою, творчих роботах студентів, важливості залучення студентської молоді до тематичних конкурсів та олімпіад. Викладач поділилася із колегами власним досвідом із проведення позакласних заходів та продемонструвала роботу з метафоричними асоціативними картами на уроках словесності.